Telweegschaal voor het tellen van producten op een weegschaal

Hoe werkt een telweegschaal?

Een telweegschaal is een onmisbaar instrument voor nauwkeurig meten van het aantal stuks van een bepaald product. Maar hoe werkt het precies?

Een telweegschaal voert in essentie een kleine steekproef uit van ongeveer 8-10 producten. Op basis van deze steekproef berekent de weegschaal het gewicht per stuk. Echter, voor een nog nauwkeurigere meting, vooral bij kleine gewichten, wordt het aanbevolen om een groter aantal producten te gebruiken. Stel bijvoorbeeld een steekproef samen van ongeveer 20 identieke schroeven. De weegschaal geeft het totale gewicht aan, en u kunt het aantal schroeven invoeren op de weegschaal. Vervolgens kunt u deze informatie opslaan onder een preset functie.

Wanneer u een order ontvangt, bijvoorbeeld voor 500 schroeven, plaatst u een leeg doosje op de weegschaal en selecteert u de preset van het product waarvan u eerder de steekproef hebt genomen. De weegschaal zal niet alleen het gewicht tonen, maar ook het aantal schroeven weergeven zodra ze op de weegschaal worden geplaatst. Dit bespaart aanzienlijk veel tijd en minimaliseert fouten in de inventaris.

In ons assortiment bieden wij verschillende telweegschalen aan, waaronder de KERN CFS telweegschaal en de ADAM GBK-telweegschaal. Deze telweegschalen zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen en zijn geschikt voor industriële toepassingen. Door gebruik te maken van deze geavanceerde telweegschalen kunt u niet alleen efficiënter werken, maar ook uw productieproces optimaliseren en kosten besparen.

Voor meer informatie over onze telweegschalen en hoe ze uw bedrijf kunnen helpen, neem contact op met onze experts. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor uw specifieke behoeften.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.