Het kiezen van de juiste vloerweegschaal

Het kiezen van de juiste vloerweegschaal

Bij het kiezen van de juiste vloerweegschaal voor jouw bedrijf is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende opties en factoren die een rol spelen. Wij bieden een breed scala aan vloerweegschalen, variërend van modellen met een platform van 800 x 800 mm en een weegbereik van 150 kg tot modellen van 4000 x 1500 mm met een weegcapaciteit tot 6000 kg. Ons assortiment omvat ook palletweegschalen, doorrijweegschalen en weegbalken. In deze blog nemen we je mee door de belangrijkste overwegingen en mogelijkheden.

Verschillende Merken en Modellen

Er zijn veel verschillende merken vloerweegschalen beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Weegexperts heeft diverse modellen in haar assortiment van gerenommeerde merken zoals WPL Industries, Baxtran, Kern, Adam en Gram. Bij het kiezen van een vloerweegschaal is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

  • Gewichtscapaciteit: Hoeveel gewicht moet de weegschaal kunnen dragen?
  • Nauwkeurigheid: Hoe nauwkeurig moet de weegschaal zijn?
  • Afmetingen: Hoe groot moet de weegschaal zijn?
  • Functionaliteit: Welke functies zijn belangrijk voor jou?
  • Beschermingsklasse: Moet de vloerweegschaal bestand zijn tegen water (IP65)?
  • Oprijdplaten: Is de vloerweegschaal uitgerust met lage oprijdplaten?

Met deze overwegingen kun je de perfecte vloerweegschaal kiezen die aan jouw behoeften voldoet. Weegexperts kan je ook helpen bij de keuze en plaatsing van vloerweegschalen, zowel op de vloer als ingebouwd in de vloer, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en de werkomgeving.

 

Belangrijke Kenmerken van Vloerweegschalen

Grotere Modellen

Onze grotere modellen vloerweegschalen beginnen vanaf ongeveer 800 x 800 mm. Het weegbereik varieert per model, met capaciteiten vanaf 200 gram tot wel 6000 kg. De weegschaalindicator is met een kabel verbonden aan het weegplatform en kan naast het platform, aan de muur of op een statief geplaatst worden.

Oprijdplaten

Zoals de naam al aangeeft, worden vloerweegschalen op de vloer geplaatst. Daarnaast kunnen oprijplaten worden toegevoegd, zodat vracht eenvoudig op het platform kan worden gereden met een kar en meegewogen kan worden. Het belang van een lage oprijdplaat bij een vloerweegschaal die op de grond wordt geplaatst, is dat het laden en lossen aanzienlijk vergemakkelijkt. Dit is met name handig voor het gebruik van palletwagens, waardoor het eenvoudiger wordt om zware ladingen op de weegschaal te rijden zonder veel moeite of risico op schade.

Aanrijdbescherming

Bij vloerweegschalen die op de grond staan, kan het soms verstandig zijn om een aanrijdbescherming te plaatsen. Deze bescherming helpt schade aan de weegschaal te voorkomen die kan ontstaan door aanrijdingen met bijvoorbeeld vorkheftrucks of andere voertuigen. Weegexperts heeft diverse aanrijdbeschermingen in haar assortiment om ervoor te zorgen dat jouw vloerweegschaal goed beschermd blijft.

Ingebouwde Weegschalen

Voor extra ruimte kunnen vloerweegschalen ook in de vloer worden geïnstalleerd, waardoor men er gewoon overheen kan lopen. Dit biedt niet alleen een ergonomisch voordeel, maar zorgt ook voor een opgeruimde en efficiënte werkruimte.

Speciale Modellen

Palletweegschalen

Een speciale reeks vloerweegschalen wordt soms palletweegschalen genoemd. Dit zijn U-vormige vloerweegschalen die speciaal ontworpen zijn om pallets te wegen. Ze zijn ideaal voor toepassingen waarbij uitsluitend pallets gewogen moeten worden, waardoor het laden en wegen van pallets efficiënter verloopt.

Opklapbare Weegschalen voor de Voedingsindustrie

Daarnaast beschikt Weegexperts over modellen die opgeklapt kunnen worden en met hoge druk afgespoten kunnen worden. Deze weegschalen zijn speciaal ontworpen voor de voedingsindustrie, waar hygiëne en gemakkelijke reiniging van cruciaal belang zijn. Deze opklapbare vloerweegschalen maken het schoonmaken eenvoudiger en zorgen ervoor dat ze voldoen aan de strenge hygiënestandaarden die in de voedselverwerking vereist zijn.

Custom Made Vloerweegschalen

Voor speciale toepassingen heeft Weegexperts expertise in huis om vloerweegschalen te ontwerpen die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften, wanneer een standaardproduct uit het assortiment niet volstaat. Of het nu gaat om unieke afmetingen, speciale functionaliteiten of bijzondere materialen, wij kunnen een oplossing op maat bieden die perfect aansluit bij jouw bedrijfsprocessen.

De Trade-off Tussen Gewichtscapaciteit en Nauwkeurigheid

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de trade-off tussen gewichtscapaciteit en nauwkeurigheid. Vaak heeft een weegschaal met een hoger weegbereik, zoals een model van 3 ton, een lagere nauwkeurigheid (bijvoorbeeld 1 kg) in vergelijking met een weegschaal met een lager weegbereik, zoals een 1500 kg model dat een nauwkeurigheid van 0,5 kg heeft. Daarom is het van belang om niet alleen te kijken naar de maximale gewichtscapaciteit, maar ook naar de nauwkeurigheid die nodig is voor jouw toepassingen. Als je regelmatig kleine gewichten moet wegen, kan een weegschaal met een lagere capaciteit en hogere nauwkeurigheid geschikter zijn.

Regelmatig Onderhoud en Kalibratie

Omdat vloerweegschalen vaak zwaar belast worden, is het belangrijk dat ze regelmatig gecontroleerd worden. Weegexperts kan op locatie weegtesten uitvoeren en de weegschalen kalibreren en/of ijken. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt vertrouwen op nauwkeurige weegresultaten en dat jouw vloerweegschalen optimaal blijven functioneren.

Conclusie

Bij Weegexperts begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste vloerweegschaal te kiezen die perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar een robuuste weegschaal voor industriële toepassingen, een hygiënisch model voor de voedingsindustrie, of een nauwkeurige weegschaal voor het wegen van kleine gewichten, wij hebben de expertise en het assortiment om je te helpen. Neem contact met ons op voor advies op maat en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij de keuze, installatie en het onderhoud van jouw vloerweegschalen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.