Weegschaal voor het wegen van huisdieren

De juiste weegschaal kiezen voor het wegen van huisdieren en vee

 

Als huisdiereigenaar is het belangrijk om uw huisdieren in een goede conditie te houden. Een van de meest effectieve manieren om hun gezondheid te monitoren, is door regelmatig hun gewicht te meten. Met een speciale weegschaal kunt u gemakkelijk het gewicht van uw huisdier bijhouden en indien nodig hun dieet, lichaamsbeweging en medicatie aanpassen.

Ook weegschalen voor vee

Soms moet u ook grotere dieren wegen, zoals vee, die niet altijd meewerken. Voor dergelijke situaties is een weegschaal met oprijplaten, zoals de Gram Accurex vloerweegschaal in te zetten.  Deze weegschaal maakt het eenvoudig om dieren op en van de weegschaal te begeleiden.

 

Dieren bewegen terwijl ze op de weegschaal staan

Dieren zijn van nature bewegelijk, dus een weegschaal met dynamische weegfunctie is handig. Deze functie berekent een gemiddeld gewicht op basis van het gemeten gewicht van het dier over een tijdspan uitoefent. Zodra het gemiddelde gewicht is vastgesteld, wordt het resultaat vastgehouden voor gemakkelijke aflezing. Dit zorgt voor een stressvrije weegervaring voor zowel u als het dier.

Gewichts toename of afname volgen

Als uw huisdier drachtig is of gewichtsveranderingen doormaakt, is het cruciaal om deze veranderingen te monitoren. In plaats van handmatig notities te maken, kunt u kiezen voor een weegschaal met geheugenfunctie. Deze onthoudt het laatst gemeten gewicht, zodat u de ontwikkeling eenvoudig kunt volgen. Veel van onze weegschalen zijn veelzijdig. Als voorbeeld kunt u ook denken aan de Baxtran BBS babyweegschaal. Hier passen ook kleine huisdieren op.

Universele weegschaal voor kleine huisdieren

Een weegschaal voor het wegen van bijvoorbeeld honden of katten zal ook vaak in de weg staan. Hierdoor is het een voordeel als de weegschaal eenvoudig verrijdbaar is. De Baxtran AIS-W weegschaal is bijvoorbeeld een weegschaal waar wielen onderzitten die het verplaatsen eenvoudig maken.

Kies een duurzame weegschaal

Ongeacht het type dier of uw specifieke behoeften, het is belangrijk om te kiezen voor een robuuste duurzame weegschaal. Deze moet bestand zijn tegen vuil en stoten en eenvoudig te reinigen zijn. Bedenk ook hoeveel u de weegschaal moet verplaatsen of vervoeren. Gelukkig zijn veel weegschalen draagbaar en werken ze op batterijen.

Als u vragen heeft voor het wegen van dieren aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Kijk op onze website www.weegexperts.nl voor meer informatie

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.